Dags att beställa månadens ask

Första månadens ask kommer preliminärt fredag den 29/5 (lagom till mors dag som är på söndagen) Så nu är det dags för dig som vill beställa den att hojta till! Det kommer såhär första gången finnas 20 askar till försäljning och avhämtning i Falun. De kostar 60 kr och innehåller 6 st praliner i 3 olika smaker. Första temat blir som jag nämnt tidigare, Amerikanskt! Så maila mig på mia@lillapralineriet.se och förboka din ask! Kanske kan vi ha en liten omröstning sen om vilken av pralinerna som ska ingå i min pralinmeny?

IMG_20150504_182048

En doft av nybakat…

Men det är inte nybakat. Det är bara jag som har kanderat kakaonibs i stekpannan! Det är superenkelt och doftar av nybakad chokladkaka i hela lägenheten. Det slår doften av kanelbullar och kaffe med hästlängder enligt mig! Goda är dem också, dem små nibsen! MUMS!

IMG_20150428_085820

Idag trillade mina etiketter med loggan ner i brevinkastet! Lycka!! Dom blev superfina och nu kan jag göra lite reklam på min askar framöver!

Jag har funderat en del över hur jag ska ”lägga upp” min försäljning. Eftersom jag redan jobbar 80% som receptionist har jag tyvärr inte så mycket tid som jag skulle vilja ha att ägna åt pralintillverkningen. Det är även svårt att göra bara några praliner av en sort eftersom det i stort sett tar lika lång tid att göra 4 praliner som det tar att göra 24 praliner. Det är precis lika många moment oavsett antal. Praliner har heller inte så lång hållbarhet, max 4 veckor om dem förvaras mörkt och svalt (dock ej kylskåp för då blir chokladen ful). Så jag kan inte ha ett stort lager liggande. Så min plan tillsvidare är att inrikta mig på att göra praliner till tex företagsevent, bröllop, fester, möhippor..osv. På så sätt kan jag planera i tid och bara ta emot större beställningar av en och samma sort. Ett minimum på 10 praliner av samma sort känns iaf rimligt för mig att göra. Och utöver det tänker jag ha månadens ask som jag skrivit om tidigare och däremellan tar jag fram nya smaker och former av praliner som dyker upp här!

Så vet ni nån som vill bjuda på praliner på festen eller eventet så tipsa dem gärna om mig!

IMG_20150427_121349