Dags att beställa månadens ask

Första månadens ask kommer preliminärt fredag den 29/5 (lagom till mors dag som är på söndagen) Så nu är det dags för dig som vill beställa den att hojta till! Det kommer såhär första gången finnas 20 askar till försäljning och avhämtning i Falun. De kostar 60 kr och innehåller 6 st praliner i 3 olika smaker. Första temat blir som jag nämnt tidigare, Amerikanskt! Så maila mig på mia@lillapralineriet.se och förboka din ask! Kanske kan vi ha en liten omröstning sen om vilken av pralinerna som ska ingå i min pralinmeny?

IMG_20150504_182048

En doft av nybakat…

Men det är inte nybakat. Det är bara jag som har kanderat kakaonibs i stekpannan! Det är superenkelt och doftar av nybakad chokladkaka i hela lägenheten. Det slår doften av kanelbullar och kaffe med hästlängder enligt mig! Goda är dem också, dem små nibsen! MUMS!

IMG_20150428_085820

Idag trillade mina etiketter med loggan ner i brevinkastet! Lycka!! Dom blev superfina och nu kan jag göra lite reklam på min askar framöver!

Jag har funderat en del över hur jag ska ”lägga upp” min försäljning. Eftersom jag redan jobbar 80% som receptionist har jag tyvärr inte så mycket tid som jag skulle vilja ha att ägna åt pralintillverkningen. Det är även svårt att göra bara några praliner av en sort eftersom det i stort sett tar lika lång tid att göra 4 praliner som det tar att göra 24 praliner. Det är precis lika många moment oavsett antal. Praliner har heller inte så lång hållbarhet, max 4 veckor om dem förvaras mörkt och svalt (dock ej kylskåp för då blir chokladen ful). Så jag kan inte ha ett stort lager liggande. Så min plan tillsvidare är att inrikta mig på att göra praliner till tex företagsevent, bröllop, fester, möhippor..osv. På så sätt kan jag planera i tid och bara ta emot större beställningar av en och samma sort. Ett minimum på 10 praliner av samma sort känns iaf rimligt för mig att göra. Och utöver det tänker jag ha månadens ask som jag skrivit om tidigare och däremellan tar jag fram nya smaker och former av praliner som dyker upp här!

Så vet ni nån som vill bjuda på praliner på festen eller eventet så tipsa dem gärna om mig!

IMG_20150427_121349

Nya smaker

I min hjärna snurrar det numera mest idéer på nya smaker och former av praliner. Häromdagen skulle jag ta en kopp te och tittade i skafferiet vilken smak jag skulle ta. Mango-chai stod längst fram…hmmm…mango-chai, det skulle kunna bli en riktigt god pralin!

Så får det bli! Håll utkik så dyker mango-chai snart upp!

Fin söndag på er!

Inspiration

Jag började dagen med att göra en pralin som jag har klurat på ett tag. Jag följer en kvinna som heter Katherine Sabbath på instgram och jag är så sjukt impad av hennes tårtor så jag ville göra en pralin inspirerad av hennes tårtor. Så jag gjorde det. Nedan ser ni resultatet! Det var nära till psykbrytet mer än en gång med jag är mer än nöjd med hur den tillslut blev! Skalet är av vit choklad som jag färgat med pulverfärg för choklad, och fyllningen är en skogsbärsganasch gjord på vit choklad, och ”glasyren” är helt enkelt också en ganasch på vit choklad som jag färgade med rosa pulverfärg (tappade typ halva påsen i chokladen men det blev ju bra!!) Toppad med strössel, små maränger och färgglatt chokladbräck i äkta Katherine-Sabbath-anda! Den här pralinen kommer nog inte finnas att beställa sen, det är lite för många steg och lite för mycket meck helt enkelt (Jag gjorde bara 6 st nu) men det va väldigt kul att testa! Kanske kan bli en enklare variant på menyn!

Mamma och Pappa firar 40 år som gifta idag…40 år!! Helt galet. Självklart fick dom några färgsprakande praliner i present!

Jag har även startat enskild firma och hämtat ut två nya pralinformar och lite annat smått och gott som kom på posten! Så jag har haft en minst sagt produktiv dag!

IMG_20150422_123723

IMG_20150422_161545

 

Idag är ingen vanlig dag…

…för det är min systers födelsedag!

Vi firade dock i söndags så hon fick sina praliner då! Eftersom hon inte äter mjölkprodukter blev det en veganversion på kokos & jordgubbshjärtan där jag gjorde fyllningen på vit rischoklad och kokosgrädde. Skalet är av mörk choklad så den behövde jag inte byta ut. Det går ju alltid att anpassa pralinerna om man har allergier eller är vegan (jag kommer dock aldrig göra några ”nyttiga” rawfood-praliner, dem får ni göra själva) och nu har jag hittat rischoklad i te & kaffehandeln här i Falun så jag inte behöver beställa på nätet!

IMG_20150420_190720

Hipp hipp hurra på din dag kära Karin- och tack för allt jobb du gjort med den här sidan! <3

Månadens ask

Min förhoppning är att komma igång med försäljningen av praliner i maj. Jag har en tanke om ”månadens ask”. En temaask med tre olika smaker, två av varje, som man kan beställa månad för månad eller prenumerera på! Bra va!?

Jag har redan några askar klara i huvudet, och kommer jag igång i maj kan jag avslöja att den första asken kommer ha ett amerikanskt tema. KAN HÄNDA jag blivit lite inspirerad av att kolla på united states of cakes med Roy Fares! Så gardera er för en over-the-top-chock, amerikanerna kan ju det där med extra allt!

Mellan månadens askar kommer det självklart ploppa upp lite andra sorter också, håll utkik här och på instagram!

Nu ska jag ringa till kommunen så är jag ett steg närmare att komma igång på riktigt!

Fin måndag på er!

Äntligen på gång!

Välkomna till Lilla Pralineriet!

Äntligen ska jag komma igång med blogg och hemsida, och förhoppningsvis även försäljningen inom kort!

Idag är det söndag och den senaste veckan har pralintillverkningen gått varm i mitt lilla kök eftersom det är så många födelsedagar att fira kommande vecka! Jag har försökt skynda på lite och ta genvägar i tillverkningen, men det lönar sig aldrig..utan jag har fått börja om från början. TÅÅÅÅLAMOD! Jag lär mig i alla fall för varje misstag hur jag INTE ska göra, inget ont som inte har något gott med sig (med betoning på gott i detta fall!)

Bjussar på en bild på min första riktiga pralinask som mamma beställt som present till några vänner!

Glad söndag på er vänner!

IMG_20150418_162158