Vinnarbidraget & Mors dag

Det vinnande bidraget blev Polkagris & päron! Det var min kusin Thomas som kom med det vinnande förslaget! Jag tyckte det var en kul kombination! Det blev en polkagrisrandig pralin med ett skal av vit choklad och inuti en tryffel på mörk choklad, smaksatt med päron och krossade polkagrisar!

Det var många av förslagen som också var så bra så de var redan påtänka till nästa ”månadens ask”! Så ni behöver inte misströsta! 🙂

Utöver polkapralinerna har jag gjort om mina prinsesspraliner med dom nya små rosorna jag gjorde för ett tag sen!
Det blev riktigt bra om jag får säga det själv! Det finns några till försäljning om ni vill köpa till mors dag! Skicka ett mail till mia@lillapralineriet.se så får ni hämta dom innan lördag, för sen åker jag iväg på äventyr!

IMG_20150526_164002IMG_20150526_173738IMG_20150526_173522

Önskepralinen!

Nu är det ER tur att skapa en pralin! Tävling pågår på mitt instagramkonto, hitta på en ny och spännande smak så kan det vara du som vinner 6 st praliner och framförallt äran att få din alldeles egna pralin i Lilla pralineriets sortiment!

Tänk nu så det knakar i smaklökarna!

IMG_20150520_183513

Banoffeeeeeeeee….

Sista sorten klar, en vecka tidigare än beräknat!

Jag presenterar stolt: Banoffee. Skal av mörk choklad, inuti döljer sig ett lager med dulce de leche och ett lager mörk chokladtryffel smaksatt med banan! MUMS BANOFFEEBABBA!

Info om var och när ni kan hämta era askar kommer på mail/sms inom kort!

IMG_20150518_180500

Cherries & Marshmallows

Jag utlovade extra allt på den första ”månadens ask”. Amerikanskt tema är tanken, så den första pralinen blev en variant på peanutbuttercups, en kopp av mörk choklad, med en fyllning av jordnötssmör och mjölkchokladtryffel, och självklart lite gott (och snyggt) på toppen! Eftersom regnet öst ner hela dagen var det lika bra att hålla sig inomhus och fortsätta med nästa sort! Cherries and marshmallows! Skalet är av vit choklad färgad rosa, och fylld med bitar av körsbär och en vit chokladtryffel smaksatt med marshmallowsarom. Omnomnom. Denna är inget för den som tycker att det kan bli FÖR sött (jag tillhör inte en av dem). Självklart toppad med små miniatyrmarshmallows och strössel som ser ut som små körsbär! Är ni nyfikna på sista sorten? Kan hända den dyker upp redan imorgon!

IMG_20150517_190723       IMG_20150517_190954

Efter regn kommer solsken

Förra veckan påbörjade jag det som går att förbereda för månadens ask, vilket betyder att jag gjutit skal till en av pralinerna som kommer ingå i asken. Det gick tyvärr inte helt felfritt, tempereringen gick inte som tänkt (konstigt vad någon liten grad hit eller dit gör skillnad) så dels hade jag stora problem att få ut dom ur formen och när jag väl fick ur dom var dom så sköra så dom flesta gick sönder…så jag började om…4 gånger!!! Tills slut fick jag iaf ihop så många som jag behöver, och jag får se det som träning!

Idag däremot, gick det hur bra som helst när jag gjorde nya mynta-lime praliner som jag fått en större beställning på, fick till färgstänken bättre med annan pensel och måste fått till den perfekta tempereringen för dom så gott som trillade ur formen glänsande och hela! Innan gjorde jag även mango-chai som utlovat, lyckades krossa en stackare som mamma fick provsmaka och jag tror att den fick ett GOTT betyg ! Så 15 mynta-lime och 15 mango-chai ska snart levereras till beställaren : )

Jag håller er uppdaterade på arbetet med månadens ask..stay tuned!

IMG_20150512_164341IMG_20150512_161630IMG_20150512_164552

Regn och glass!

Idag öser regnet ner och det blåser. Det känns som att sommaren är låååååångt lååååångt borta. Därför passar det väl bra med några små glasspraliner för att liva upp det gråa utanför fönstret. Tyvärr svalkar dom inte så bra på en varm sommardag, så det är bäst att äta upp dom snabbt innan värmen kommer! 🙂

”Strutarna” gjorde jag i en chokladform av silikon, vilket jag inte brukar använda men det gick faktiskt bra! Själva ”glassen” är helt enkelt vit chokladtryffel som jag spritsade i strutarna. Och självklart lite färgstarkt strössel på toppen

 

!IMG_20150504_200948

En riktig pralinhelg!

Helgen inleddes med 40 st praliner som jag imorgon ska leverera till Kajsas hudvård. Hon ville bjuda sina kunder på praliner första veckan hon har öppet, mycket bra initiativ om ni frågar mig! Vi kom överens om Konjak & Kakaonibs, men jag bytte ut konjaken mot kaffe denna gång för att det skulle kännas lite mer ”hälsosamt”. Lika gott blev det hur som helst!

När min syster fyllde år för ett litet tag sen fick hon bland annat i present att hon skulle få göra sin egen pralin. Välja färg, form och smak, och så skulle vi göra den tillsammans. Så idag slog vi till och det blev superfina små rubiner med körsbär och mandelmassa! MUMS! Kul grej att göra tillsammans, hoppas det blir fler gånger!

Ni kanske har sett mina prinsesspraliner? Jag blev inte helt 100% nöjd med dom sist, så jag har tänkt att jag ska göra ett nytt försök. Dels färga den vita chokladen lite mer så det verkligen syns att den är grön och så va jag inte nöjd med rosorna på toppen. (som några skrev såg det nog mest ut som bröst…inge fel med det MEN) Har letat runt på nätet efter nåt bra strössel i form av rosor men det existerar verkligen inte. Då får man ta tag i det själv! Äggvita, florsocker och röd karamellfärg vispades ihop och sen var det bara att börja spritsa med en pytteliten stjärntyll som jag köpte i stockholm för ett tag sen. Det var inte helt lätt att få till, men efter en sådär 20 misslyckade rosor fick jag till sist in snitsen och det blev riktigt bra! Nu ligger dom på tork tills dom ska få pryda små prinsesspraliner!

Så detta var verkligen en pralinfylld helg! 🙂

IMG_20150503_190502IMG_20150503_081146IMG_20150503_190048