Glassistoralass!

Ville testa en ny variant av min ”glasspralin”! Det blev en vit chokladtryffel, smaksatt med smultron och toppad med mörk choklad, och en liten kula rött strössel! Försöker locka hit sommaren lagom till min semester, hoppas att det funkar!!!

IMG_20150623_180348 IMG_20150623_180518

Sommarlov!?

Som jag nämnt tidigare tar Lilla Pralineriet, dvs jag, ett litet uppehåll med månadens ask under Juli. Istället tänkte jag att några tidigare favoriter som ännu inte fått en plats på menyn ska återskapas i ny förbättrad skepnad och då kommer det även finnas till försäljning. Det kommer även en eller två nya godbitar som jag har klurat lite på! Sen ska vi självklart rösta fram vilken pralin från juniasken ni vill se på menyn i framtiden, och så blir det en liten tävling! Så håll ögonen öppna, ni kommer inte att gå pralinlösa genom sommaren!

Nu är den klar!

Månadens ask för Juni är äntligen klar och jag är riiiiktigt nöjd! Sommarkänsla i en liten ask! Jag hoppas verkligen att ni som beställt den blir nöjda också!

Jag utlyste tidigare en liten omröstning om vilken av pralinerna från förra månadsasken som skulle få en plats på pralinmenyn- och vinnaren ääääär….Peanutbuttercup extra allt! Så grattis till alla mina jordnötsälskande vänner, den finns nu under ”praliner” och går att beställa framöver!

I Juli gör jag ett litet uppehåll med månadens ask, eftersom många nog är borta på semester då. Men det kommer säkert pågå en del pralintillverkning ändå, speciellt på regniga dagar (såna brukar det va gott om) så håll utkik på instagram och bloggen om chokladsuget faller på!

collage-1434310714930 IMG_20150615_183115

Blommor & Bin

TADAAA! Tredje och sista sorten till Månadens ask är klar…eller nåja, i alla fall hälften av dem. Jag ska göra en till omgång imorgon. Smaken är mörk chokladtryffel smaksatt med honung och viol. Oväntat bra kombo om jag får säga det själv! Skalet är av mörk choklad och de gula fläckarna, som ska föreställa honung, gjorde jag genom att färga in tempererat kakaosmör och skvätta med en pensel i pralinformen. Till sist toppade jag varje pralin med en kanderad viol.

Blommor och bin hör ju sommaren till i allra högsta grad, eller vad säger ni!?

IMG_20150614_154112 IMG_20150614_172306

Ingen sommar utan rabarber!

Pralin nr 2 för månadens ask blev små knäckiga rabarberhjärtan! Skalet är av mjölkchoklad och inuti gömmer sig syrlig rabarbergelé och en tryffel gjord på karamelliserad vit choklad! Man strör helt enkelt ut chokladen på en plåt och rostar i ugnen tills den börjar få lite färg, sen smälter man ner den som vanligt i den varma grädden och vips har man en knäcksmakade tryffel med små knapriga bitar! Hur gott som helst, och enkelt! Toppade mina små hjärtan med rosafärgad choklad och frystorkad rabarber!

Sista sorten har jag påbörjat nu på förmiddagen, och slutresultatet kan ni se senare idag! Hoppas ni har en riktigt bra söndag!

IMG_20150613_154446 IMG_20150613_172430 IMG_20150613_172314

Jordgubb & Fläder

Om det är någon smak som VERKLIGEN är sommar för mig så är det fläder!  Morfar brukade göra egen flädersaft som mamma i sin tur gjorde magisk god fläderbärsparfait på. Därför var det självklart att fläder skulle ingå i sommaraskens smaker!  Det blev i form av små minijordgubbstårtor med vit chokladtryffel smaksatt med fläder!  En provsmakning av själva tryffeln lovar att den var muuuuums!  Nästa smak kommer imorgon, även den blir en riktigt sommarhöjdare och en smak som många önskade när ni fick önska en pralin som jag skulle göra!  Nyfikna? ?

 IMG_20150608_095610 IMG_20150612_212623 IMG_20150612_204023

Whiskey & Konjak

När jag var i Göteborg besökte vi Botaniska trädgården. Där fanns en liten butik som sålde lite av varje, bland annat rökt salt! Eftersom det ofta rör sig nya idéer på smaker i mitt huvud så ploppade det direkt upp en idé om en pralin med whiskey och detta rökta salt.

När jag häromdagen fick en beställning på en 12-bitars ask med praliner som gärna fick smaka någon alkohol passade det ju perfekt att testa min nya idé! Resultatet blev ”whiskey on the rocks”! Jag färgade formen med kakaosmör och grå pulverfärg, skapade olika nyanser med vit och svart så det skulle likna stenar! Sen gjorde jag pralinskalet av mörk choklad och en tryffel på mörk choklad, smaksatt med whiskey och det rökta saltet! Blev riktigt bra!

Utöver denna pralin gjorde jag mina konjak & kanderade kakaonibspraliner, som har blivit lite av en favorit! Så nu ska bara asken packas och levereras till beställaren!

Botten upp!

IMG_20150608_081630       IMG_20150607_193226

Sommar…eller?

Juni är här, men sommaren lyser ännu med sin frånvaro. De dagar solen visar sig blåser det istället stormvindar så man undrar om man skulle tagit på sig mössan innan man gick ut. Jag har spenderat några dagar i mitt kära Alingsås och mitt kära Göteborg och träffat mina fina kusiner med deras underbara små ungar och familjer! Passade på att göra ett besök på flickorna kanold i Göteborg i rent forskningssyfte. Köpte ädelostpraliner, getost & honungspraliner och rosé och rospraliner. Getost & Honung var riktigt god, de andra två var tyvärr inte så imponerande. Ädelosttryffeln smakade mest bara lite salt och rosé och ros smakade…ingenting.

Hur som helst så är det dags för månadens ask igen! Denna gång blir temat (inte helt oväntat) SOMMAR!!! Klassiska svenska sommarsmaker i min egen tappning! Har ändrat mig sisodär tusen gånger när jag skulle komma på smakerna men nu har jag äntligen kommit fram till tre smaker som känns helt rätt! Så nu är det hög tid att ni bokar er ask! IMG_20150604_181201