Klassiska desserter

Augustis månadsask är äntligen klar! Temat är klassiska desserter och de tre smakerna är Apfelstrudel, Tiramisú och Chokladfondant. Apfelstrudel har ett skal av vit choklad, och inuti är det russin, torkade äppelbitar, hasselnötscrunch och en vit chokladtryffel smaksatt med kanel. Jag gjorde den i en ny form som jag nyss beställt, den blev riktigt bra, och GOD!!!
Taramisú – som jag i fortsättningen kommer kalla helvetespralinen- Har ett skal av mjölkchoklad, i botten en mjölkchokladtryffel med smak av kaffe, och överst ett lager vit chokladtryffel smaksatt med amaretto. Varför jag ska kalla den helvetespralinen? Det ska jag berätta. När man ska spritsa en tryffel och få den att hålla en viss form, som ni kan se nedan på tiramisupralinen, gäller det att den håller rätt konsistent, den får inte ha hunnit stelna till för mycket, och inte vara för lös. Jag försökte dessutom mig på att spritsa både kaffetryffeln och amarettotryffeln i en delad spritspåse, så den skulle bli randig liksom…det gick heeelt åt skogen. Tänkte om och la kaffetryffeln i botten och amarettotryffeln skulle jag spritsa ovanpå…den fastande i tyllen, var för lös, föll ihop..osv…allt som kunde gå fel gick fel. Tills slut fick jag någon slags fason på den..men jag måste nog experimentera lite framöver tills jag hittar det perfekta receptet på en spritsad tryffel!
Tills sist gjorde jag Chokladfondantpralinen. Även den jävlades lite..
Jag hade bestämt mig för att koka kolafyllningen själv, och hade tänkt mig en riktigt rinnig kola, det blev den inte…MEN den blev god, och mjuk, så jag bestämde mig för att inte börja om, utan använda den som den var! Ibland får man putta bort den där lilla perfektionisten som sitter på axeln.
Alla askar är redan bokade, så nu inväntar jag bara att alla ska hämta sin ask och lämna ett omdöme! Hoppas det smakar 🙂

IMG_20150823_100405
IMG_20150821_160219
IMG_20150824_150812
IMG_20150824_180322