Månadens ask- drinkar!

Jag utlyste en tävling! Man skulle hitta på ett tema för månadens ask.

Serena Malmström tog hem segern med sitt förslag på drinkar som tema!

Smakerna blev Piña Colada, med rostad kokos och smaksatt med ananas. Den innehåller ingen tryffel utan är mer som en chokladbit! Sen blev det en sort som redan finns i sortimentet, nämligen Mojito! Men jag ville göra den lite mer spännande än vad jag gjort den förut, så jag gjorde en syrlig limegelé som gömmer sig i mitten av en frisk myntatryffel! Sista sorten jag gjorde blev en Sex on the beach, med smak av apelsin, persika och tranbär. Perfektionist som man är (i vissa fall) så blev jag inte nöjd med den första omgången rent utseendemässigt, så jag började om..från början, men blev i alla fall nöjd med resultatet!

Sååååå, botten upp vänner!

IMG_20150922_154230 IMG_20150922_154430 IMG_20150922_154107

 

Min favorit!

De flesta har någon favoritsmak, det kan vara någon krydda, en frukt, jordnötter..ja ni vet! Men jag har funderat lite på vad som egentligen är min favoritsmak! Om det är någon smak jag alltid väljer om den finns i glassdisken, eller som smaksättning i en dessert  eller i choklad, så är det pistage! Jag tycker det smakar heelt fantastiskt. Och så är grön min favoritfärg, så vad passade bättre än små pistagesmaragder till min födelsedag? Skalet är av mörk choklad, och inuti en pistagenougat gjord på pistagenötter, florsocker, lite vit choklad och grädde! MUMS!

Jag har även börjat göra chokladkakor! Dels har de en längre hållbarhet då dom inte innehåller någon tryffel och så går dom lite snabbare att göra om jag får en beställning med kort varsel! Jag har tänkt att jag ska ha 2 sorter med vit choklad, 2 med mjölkchoklad och 2 med mörk choklad som en standardsortiment. Alla i äkta Lilla Pralineriet-anda! Så de första två smakerna jag gjort är vit choklad med kanderade salta popcorn och smörsmak, precis som pride-pralinen med regnbågar och moln! Och den andra en chokladkaka gjord på mjölkchoklad med honeycomb (det är en frasig kola med smak av honung), macadamianötter och flingsalt! Jag har redan tänkt ut några fler och dom kommer snart upp här och på instagram, så håll utkik!

Trevlig helg! 🙂

IMG_20150912_172456

IMG_20150912_162201

IMG_20150912_162244