Jul, jul, stråååålande jul!

Julen är verkligen den bästa tiden på året! Jag blir som ett litet barn igen!!! Och även om det kommer bli stressigare än vanligt i pralineriet så ser jag så himla mycket fram emot att få göra alla pralinerna till julasken!

Det kommer även annat juligt gott till försäljning! Denna helg har jag tillverkat Julkul chokladkakor och Julmums chokladbars.

Julkul är en vit chokladkaka smaksatt med saffran och både inuti och ovanpå gömmer sig knapriga nonstop! Några gula chokladstjärnor som jag gjort i en silikonform satte en extra jul-touch på den!

Julmums är en chokladbar av mörk choklad (54%) och fylld med päronmarsipan, valnötsnougat (som blev mer som en valnötsnutella- farligt god) och hela kardemummakärnor! Provsmakarna gav den högsta betyg!

Maila eller smsa om ni vill beställa!

IMG_20151129_114630IMG_20151129_120859

E finito!

Då var November snart slut och alla novemberaskar har hittat hem till sina nya ägare.

De två andra smakerna blev Balsamico/Fikon och Mascarpone/jordgubb/stracciatella!

Balsamico/Fikon blev en mörk pralin smaksatt med crema di balsamico och bitar av torkade fikon.

Mascarpone/jordgubb/stracciatella blev en pralin med skal av vit choklad och en tryffel gjord på mascarpone, jordgubbar och vit choklad. Blandade även i riven mörk choklad (stracciatella). Toppade även med lite frystorkade jordgubbar. BUONISSIMO!

Nu får jag ÄNTLIGEN starta julproduktionen! Eller rättare sagt, den har redan börjat…håll utkik imorgon vettja!

IMG_20151122_180309 IMG_20151122_180237 IMG_20151124_094455

Ciao Ciao Italia!

Det är alltså det härliga matlandet Italien som är temat för denna månadens ask!

Första sorten ut är Nutella/Biscotti!

En pralin med skal av mjölkchoklad, fylld med Nutella och toppad med en minibiscotti bakad av moi- eller io, som det heter på Italienska!

Sort nr 2 ligger i detta nu och gottar till sig lite innan den ska presenteras på facebook och instagram, tillsammans med sista sorten, under morgondagen!

Fick hem en hel del nya pralinformar som jag beställt från Belgien häromdagen! Så kul med massa nya formar och därmed ny inspiration! Denna Nutella/Biscottipralin är tillverkad i en av formarna, som är väldigt praktiskt då den går att använda åt två olika håll så att säga!

Hoppas ni får en fin helg- åter imorgon med två Italienska praliner till!

IMG_20151106_155208

IMG_20151117_174829

IMG_20151121_104020

Jul, jul, jul..men FÖRST Novemberasken!

Till Jul kommer jag dubbla antalet månadsaskar, och göra 4 sorter/ask istället för 3. Så totalt 8 praliner i varje ask, priset kommer vara 100 kr. Jag har redan nästan sålt slut på alla askarna. Så vill du beställa en får du skynda dig! Smakerna kommer vara nyskapande och spännande i kombination med klassiska julsmaker, så mycket kan jag avslöja! Jag kommer också lägga extra mycket tid på dekoren, allt för en riktigt exklusiv julask!

MEN, innan Jul ska det ju självklart komma en Novemberask också, temat kommer denna gång vara ett land som ligger mig varmt om hjärtat! Mer än så säger jag inte just nu, ni får vänta och se helt enkelt!

Tills vidare, ha en riktigt god chokladhelg!

IMG_20151016_102054

 

Fars dag!

På söndag är det Fars dag och jag fick tillfälle att testa göra praliner med ölsmak! Oväntat gott- speciellt för mig som inte ens gillar öl! Jag ville även passa på att testa receptet inför ett litet ”projekt” som jag kommer berätta mer om framöver!

Jag gjorde skalen på mjölkchoklad och fyllning på en tryffel jag gjorde på Young’s double chocolate stout och mörk choklad, och för att få lite crunch rostade jag kakaonibs och hade i! Sen kom jag inte riktigt överrens med dekoren..den ville inte riktigt se ut som jag ville att den skulle göra, men det finns väl inte perfekta mustascher- eller? Har fått så många beställningar på dem nu så jag måste göra en omgång till! Kul!!!IMG_20151101_124027