Ölpraliner och framtidsplaner

Som några av er redan vet var jag med i ett litet projekt för att samla in pengar till Musikhjälpen i P3 som sänds varje år i december. Jag blev tillfrågad att skapa två olika praliner till en ölprovning som skulle auktioneras ut. Totalt var det 8 platser som auktionerades ut och vi drog in 12026:- till musikhjälpen! INTE ILLA!!! Så fick jag skapa två nya praliner, en med ett kornvin och den andra med en Stout. Jag är ju inget stort öl-fan direkt, men den med Stout blev faktiskt riktigt vass! Eftersom ölet i sig hade en ton av kokos och vanilj använde jag mig även av kokos i tryffeln och som dekoration på pralinen, närmare bestämt så karamelliserade jag kokoschips och toppade med! Kornvinspralinen tog jag inspiration av etiketten och använde mig av kakaosmör och färg för att få till en snygg look!

Jag har nu bokat in mig på en ny pralinkurs som går av stapeln den 19 Mars i Stockholm. Denna gång är det förra årets dessertmästarvinnare Joel Lindqvist som håller kursen. Jag tyckte han var grymt bra i dessertmästarna och använde sig av många udda spännande smaker! Känner mig riktigt peppad!!!

Har börjar klura på en återkomst av förra årets succé- semelpralinen, och även alla hjärtans dagpraliner, jag lovar att hålla er uppdaterade!

IMG_20160106_121958

IMG_20160107_145707

IMG_20160120_134456

2015- så tog det slut!

Då var 2015 slut, och 2016 har precis börjat!

När jag ser tillbaka på det senaste året så kan jag inte fatta att det BARA har varit ett år.

I Januari 2015 gick jag pralinkursen i Stockholm, och sen tog det bara fart! Idag har jag ett eget litet företag och har verkligen hittat något som jag brinner för, som får mig att glömma allt det där jobbiga och dåliga i livet. Och så har jag sån himla tur som har så himla många stöttande och hjälpsamma människor omkring mig! En underbart duktig och begåvad syster som förstod precis vad jag menade när hon gjorde hemsidan, och en mamma som sköter företagets ekonomi (tack och lov för hade jag gjort det själv hade det nog inte blivit många siffror rätt), och sen självklart pappa, och alla andra trogna kunder som köpt, smakat, gett kritik- både positiv och negativ! Ibland önskar jag att jag hade tio armar och all tid i världen så jag kunde göra praliner till alla, jämt! Mitt huvud är fortfarande fullt av spännande idéer som jag ser fram emot att testa, både smakmässigt och utseendemässigt!

Som ett litet avslut på 2015 kommer här ett litet urval av alla praliner jag har uppfunnit detta år

Hoppas ni ser fram emot 2016 lika mycket som jag gör..detta är bara början!

20160105_22161020160105_221927