Klassisk fika!

Februaris tema blev ”Fika”, ett riktigt lyckat tema, både smakmässigt och utseendemässigt!

Smakerna blev hallongrotta, dammsugare och chokladboll. Hallongrottorna har ett skal av vit choklad och innehåller en seg hallonkola. Jag har upptäckt hur kul det är att koka kola med olika smaker sen jag gjorde passionsfruktskolan till alla hjärtans dag. Jag toppade den till sist med lite frystorkade hallon och skimrande strössel! Dammsugaren gjorde jag genom att först måla grönt i mitten av formen och sen gjuta skal av mörk choklad. Fyllningen blev en mjölkchokladtryffel smaksatt med arrak. Jag ääääälskar dammsugare och det är blev en riktigt hit! Till sist blev det chokladbollar. Kalla det fusk om ni vill, men det finns runda tryffelskal att köpa, så det gjorde jag! Dom är bara att fylla med vad man vill och sen doppa i choklad och dekorera. Jag fyllde dem med 50/50 mörk och ljus chokladtryffel och smaksatte med kaffe, kokos och krossade kaffebönor för lite crunch! Sedan rullade jag dem i mörk choklad och kokos, precis som små chokladbollar. Alla askar sålde slut på ett nafs! Önskar jag hade tid att göra fler men och andra sidan blir det mer exklusivt såhär!

IMG_20160224_165517

IMG_20160224_164637 IMG_20160222_135716 IMG_20160222_103744

Kärlek och semlor!

Ja…jag har blivit dålig på att uppdatera här. Men nu är det dags! Senaste nytt är alla hjärtans dagpraliner, lovebars och årets version på semelpralinen!

Jag ville hitta på nåt annorlunda till alla hjärtans dag, så en av sorterna jag gjorde blev ett hjärta av vit choklad och inuti gömde sig jellybeans med körbärssmak och popping candy, ni vet sånt där som sprakar i munnen! Det blev kul, annorlunda- och GOTT! Godis-i-godis kan väl aldrig slå fel?

Den andra sorten blev också ett hjärta, men av mörk choklad, och inuti en lite syrlig passionsfruktskola. Det gick åt måååånga passionsfrukter, men det var helt klart värt det! Det är något magiskt med kombinationen mellan det syrliga och den där lite brända,supersöta kolasmaken! Nu vill jag testa koka kola med olika frukter och smaksättningar, riktigt kul!

Det blev även några bars , rättare sagt lovebars, till alla hjärtans dag. Innehållet var en champagnetryffel och jordgubbsmarsipan. MUMS! Riktigt lyckad kombination. Toppade med frystorkade jordgubbar och små hjärtan!

Sen var det ju självklart dags för årets semelpralin! Förra året gjorde jag en riktigt rolig semelpralin av mandelmassa, mörk choklad och ”grädden” var vit chokladtryffel med kardemumma. Jag gjorde ungefär likadant i år, men doppade den istället i mjölkchoklad och piffade till dem med lite guld- med inspiration från Guldsemlan som har florerat i media den senaste tiden. Semlor är ju bara typ det godaste som finns. Mandelmassa och grädde asså…oslagbart!

IMG_20160130_155441 IMG_20160218_195241 IMG_20160218_195311

IMG_20160201_171411 IMG_20160209_114806