Efter regn kommer solsken

Förra veckan påbörjade jag det som går att förbereda för månadens ask, vilket betyder att jag gjutit skal till en av pralinerna som kommer ingå i asken. Det gick tyvärr inte helt felfritt, tempereringen gick inte som tänkt (konstigt vad någon liten grad hit eller dit gör skillnad) så dels hade jag stora problem att få ut dom ur formen och när jag väl fick ur dom var dom så sköra så dom flesta gick sönder…så jag började om…4 gånger!!! Tills slut fick jag iaf ihop så många som jag behöver, och jag får se det som träning!

Idag däremot, gick det hur bra som helst när jag gjorde nya mynta-lime praliner som jag fått en större beställning på, fick till färgstänken bättre med annan pensel och måste fått till den perfekta tempereringen för dom så gott som trillade ur formen glänsande och hela! Innan gjorde jag även mango-chai som utlovat, lyckades krossa en stackare som mamma fick provsmaka och jag tror att den fick ett GOTT betyg ! Så 15 mynta-lime och 15 mango-chai ska snart levereras till beställaren : )

Jag håller er uppdaterade på arbetet med månadens ask..stay tuned!

IMG_20150512_164341IMG_20150512_161630IMG_20150512_164552