Whiskey & Konjak

När jag var i Göteborg besökte vi Botaniska trädgården. Där fanns en liten butik som sålde lite av varje, bland annat rökt salt! Eftersom det ofta rör sig nya idéer på smaker i mitt huvud så ploppade det direkt upp en idé om en pralin med whiskey och detta rökta salt.

När jag häromdagen fick en beställning på en 12-bitars ask med praliner som gärna fick smaka någon alkohol passade det ju perfekt att testa min nya idé! Resultatet blev ”whiskey on the rocks”! Jag färgade formen med kakaosmör och grå pulverfärg, skapade olika nyanser med vit och svart så det skulle likna stenar! Sen gjorde jag pralinskalet av mörk choklad och en tryffel på mörk choklad, smaksatt med whiskey och det rökta saltet! Blev riktigt bra!

Utöver denna pralin gjorde jag mina konjak & kanderade kakaonibspraliner, som har blivit lite av en favorit! Så nu ska bara asken packas och levereras till beställaren!

Botten upp!

IMG_20150608_081630       IMG_20150607_193226

2 thoughts on “Whiskey & Konjak

Comments are closed.