Veganvänligt

Det är inte helt lätt att göra helt veganvänliga praliner. Visst, man kan ersätta grädden med tex havregrädde, men hållbarheten blir mycket kortare, som jag fick erfara i påskas när några praliner jag gjort på kokosgrädde hade möglat! Dessutom är det bara den mörka chokladen som inte innehåller någon mjölk. Sen finns det såklart vit choklad och mjölkchoklad gjord på tex rismjölk, men då drar priset iväg rejält och jag har ännu inte testat att temperera den chokladen, men det kanske går precis lika bra! Hur som helst, jag fick en beställning på en ask med veganvänliga praliner. Smakerna blev körsbär/mandelmassa och apelsin/chili. Jag är i vanliga fall inget större fan av apelsinchoklad, men med en nypa chili i blev det en helt annan sak, lite extra sting! Jag vet dock inte om jag kan kalla den för en pralin egentligen, då det är mer som en mörk chokladbit smaksatt med apelsin och chili, den har liksom ingen fyllning. Körsbär/mandelmassa däremot, har en fyllning. denna gång gjorde jag tryffeln enbart på körsbärspuré och mörk choklad, och skippade alltså grädden helt och hållet. I mitten la jag en kula mandelmassa! Nu ligger asken i nån postbil och är på väg till sin nya ägare! Hoppas värmen håller sig borta så de överlever resan!
IMG_20150707_212131   IMG_20150707_181119