Att tävla i smaker

Jag hade tidigare i år en omgång av ”Önskepralinen” där min kusin tog hem segern med sitt smakförslag som var polkagris/päron! Det var en mycket lyckad kombination, och så tyckte jag nu att det var dags för en ny omgång!

Jag fick in massor av spännande smakförslag, en del lättare att genomföra än andra! Till slut fick Johan i alla fall äntligen sin lakritspralin som han har tjatat om så länge! Denna gång med skal av vit choklad, i botten en saltlakritstryffel och på toppen en ”smet/tryffel” gjord på geléhallon, grädde och vit choklad. Om det blev gott? JAJJEMEN! Hallon och lakrits kanske inte är så nytänkande smakkombination i sig, men att använda sig av geléhallon istället för vanliga hallon kändes kul, och jag var tvungen att testa! Snygga blev de dessutom!

Jag fick massor av smakförslag av två söta ungar som heter Olle och Klara, en hel lång lista med spännande kombinationer! Morot/chili och Morot/Rädisa var två av förslagen. Det hade ju varit kul att göra en pralin med morotssmak, men det var svårt att få fram smaken av morot, den är inte så utmärkande i sig. Men formen fick jag till och levererade idag ett välförtjänt andrapris till Olle och Klara!

Jag kommer absolut ha fler omgångar av önskepralinen framöver, kanske till och med önsketema på månadens ask?

IMG_20150718_155337        IMG_20150717_141054        IMG_20150718_154935