Ölpraliner och framtidsplaner

Som några av er redan vet var jag med i ett litet projekt för att samla in pengar till Musikhjälpen i P3 som sänds varje år i december. Jag blev tillfrågad att skapa två olika praliner till en ölprovning som skulle auktioneras ut. Totalt var det 8 platser som auktionerades ut och vi drog in 12026:- till musikhjälpen! INTE ILLA!!! Så fick jag skapa två nya praliner, en med ett kornvin och den andra med en Stout. Jag är ju inget stort öl-fan direkt, men den med Stout blev faktiskt riktigt vass! Eftersom ölet i sig hade en ton av kokos och vanilj använde jag mig även av kokos i tryffeln och som dekoration på pralinen, närmare bestämt så karamelliserade jag kokoschips och toppade med! Kornvinspralinen tog jag inspiration av etiketten och använde mig av kakaosmör och färg för att få till en snygg look!

Jag har nu bokat in mig på en ny pralinkurs som går av stapeln den 19 Mars i Stockholm. Denna gång är det förra årets dessertmästarvinnare Joel Lindqvist som håller kursen. Jag tyckte han var grymt bra i dessertmästarna och använde sig av många udda spännande smaker! Känner mig riktigt peppad!!!

Har börjar klura på en återkomst av förra årets succé- semelpralinen, och även alla hjärtans dagpraliner, jag lovar att hålla er uppdaterade!

IMG_20160106_121958

IMG_20160107_145707

IMG_20160120_134456