Kärlek och semlor!

Ja…jag har blivit dålig på att uppdatera här. Men nu är det dags! Senaste nytt är alla hjärtans dagpraliner, lovebars och årets version på semelpralinen!

Jag ville hitta på nåt annorlunda till alla hjärtans dag, så en av sorterna jag gjorde blev ett hjärta av vit choklad och inuti gömde sig jellybeans med körbärssmak och popping candy, ni vet sånt där som sprakar i munnen! Det blev kul, annorlunda- och GOTT! Godis-i-godis kan väl aldrig slå fel?

Den andra sorten blev också ett hjärta, men av mörk choklad, och inuti en lite syrlig passionsfruktskola. Det gick åt måååånga passionsfrukter, men det var helt klart värt det! Det är något magiskt med kombinationen mellan det syrliga och den där lite brända,supersöta kolasmaken! Nu vill jag testa koka kola med olika frukter och smaksättningar, riktigt kul!

Det blev även några bars , rättare sagt lovebars, till alla hjärtans dag. Innehållet var en champagnetryffel och jordgubbsmarsipan. MUMS! Riktigt lyckad kombination. Toppade med frystorkade jordgubbar och små hjärtan!

Sen var det ju självklart dags för årets semelpralin! Förra året gjorde jag en riktigt rolig semelpralin av mandelmassa, mörk choklad och ”grädden” var vit chokladtryffel med kardemumma. Jag gjorde ungefär likadant i år, men doppade den istället i mjölkchoklad och piffade till dem med lite guld- med inspiration från Guldsemlan som har florerat i media den senaste tiden. Semlor är ju bara typ det godaste som finns. Mandelmassa och grädde asså…oslagbart!

IMG_20160130_155441 IMG_20160218_195241 IMG_20160218_195311

IMG_20160201_171411 IMG_20160209_114806