Klassisk fika!

Februaris tema blev ”Fika”, ett riktigt lyckat tema, både smakmässigt och utseendemässigt!

Smakerna blev hallongrotta, dammsugare och chokladboll. Hallongrottorna har ett skal av vit choklad och innehåller en seg hallonkola. Jag har upptäckt hur kul det är att koka kola med olika smaker sen jag gjorde passionsfruktskolan till alla hjärtans dag. Jag toppade den till sist med lite frystorkade hallon och skimrande strössel! Dammsugaren gjorde jag genom att först måla grönt i mitten av formen och sen gjuta skal av mörk choklad. Fyllningen blev en mjölkchokladtryffel smaksatt med arrak. Jag ääääälskar dammsugare och det är blev en riktigt hit! Till sist blev det chokladbollar. Kalla det fusk om ni vill, men det finns runda tryffelskal att köpa, så det gjorde jag! Dom är bara att fylla med vad man vill och sen doppa i choklad och dekorera. Jag fyllde dem med 50/50 mörk och ljus chokladtryffel och smaksatte med kaffe, kokos och krossade kaffebönor för lite crunch! Sedan rullade jag dem i mörk choklad och kokos, precis som små chokladbollar. Alla askar sålde slut på ett nafs! Önskar jag hade tid att göra fler men och andra sidan blir det mer exklusivt såhär!

IMG_20160224_165517

IMG_20160224_164637 IMG_20160222_135716 IMG_20160222_103744