Om mig

Lilla Pralineriets tillverkning sker i ett kök i Falun. Jag är inriktad på att göra speciella, fantasifulla och – så klart – supergoda praliner.

Om du inte hittar någon sort som passar dig i smaken kan vi tillsammans ta fram en, du kanske föredrar mörk choklad med whiskey, eller en vit chokladpralin med exotiska frukter? Möjligheterna är oändliga! Varför inte bjuda på praliner till födelsedagskalaset, studenten eller möhippan?

Till högtider gör jag flera olika smaker som säljs som färdiga tema-askar med flera olika sorter. Håll utkik här på hemsidan inför midsommar, halloween, jul, påsk, o.s.v.

Guldpuder_2   Sprits

Jag som jobbar med Lilla Pralineriet heter Mia Olausson och finns centrala Falun. Jag började göra praliner eftersom jag blir så glad av choklad, allra mest när jag får skapa praliner med spännande nya smaker och rolig färg och form!

Lilla pralineriet är en liten firma som jag driver på sidan av ett ”vanligt” heltidsjobb. Därför finns det inte alltid så mycket tid som man kunde önska och jag kan oftast inte ta beställningar med kort varsel – men ställ ändå gärna frågan, så svarar jag så snabbt jag kan!

Jag har gått en endagskurs hos en konditor och lärt mig teknikerna för pralintillverkning, men i övrigt är jag självlärd. Att jobba med choklad på det här viset är verkligen roligt och kreativt. En dröm jag har är att en dag öppna en egen liten pralinbutik – men fram tills dess finns detta lilla webb-pralineri.

Glöm inte att följa mig på instagram: miamoshii

IMG_20150423_162811